Спробуй бігати взимку!

Сніг? Холод? Бігати? Серйозно? Так!

Багато людей не хочуть взимку робити нічого за межами комфортних куточків з опаленням і Wi-Fi. Їх можна зрозуміти. Але хіба Ти лінива дупа, яка впадає в зимову сплячку?

В цій короткій статті розкажемо кілька базових речей, що допоможуть Тобі бігати в холодну пору року, поліпшать Твої враження, аби після першого разу настав другий.

зимовийбіг_2

1. Ти не захворієш.

Ніколи не захворієш. Якщо все зробити правильно, навіть більше – загартуєшся і не хворітимеш.

Головне – захистити голову та шию від вітру і старатися не замочити ноги. І тоді зимові пробіжки стануть приємним морозним відпочинком.

Розрахуй свій маршрут так, щоб від фінішу до дому було близько і Ти не встиг охолонути. Розтягуйся і відновлюй дихання вже вдома і навіть якщо Тобі здаватиметься, що Ти “гориш” і вдома гріють батареї – не поспішай відкривати вікно. Стабілізуй дихання, зроби заминку і прийми душ. Згодом випий чаю з медом чи чимось солодким – таким чином ти поповниш свої запаси глюкози.
зимовий_біг_2

2. Тобі не буде холодно.

Після 5-7 хвилин пробіжки звичним темпом Тобі перестане бути холодно. Ба більше, з набором відстані Тобі точно стане тепло. З часом навіть захочеш зняти шапку чи розкрутити баф на шиї – не роби цього!!! Мокре тіло продути можна значно легше і тоді забудьте про пункт 1. Не переборщи з одягом! Краще почати пробіжку з легким відчуттям прохолоди і заверши без відчуття виходу з бані.

3. Одяг може зіпсувати Твій настрій. А може і підняти.

Залежно від температур, звісно, але радимо одягатися наступним чином.

“Верх” – термофутболка з довгим рукавом, і куртка-вітрівка. Легка, не тепла, її функція – лише вберегти тіло від постійного вітру.

“Низ” – штука індивідуальна. Часом одягають спортивні штани більш обтягуючі, часом термобілизну і спортивні шорти. Те що точно радимо – це захистити пах. Це можуть бути утеплені труси або поверх спортивних штанів/тайсів – спортивні шорти, що також мають противітрову здатність.

Шкарпетки супертеплі не радимо. Осінньо-зимові термошкарпетки підійдуть найкраще, а от якщо одягнеш занадто теплі – матимеш спітнілі “пекучі” ноги і свіженькі мозолі.

Одягни прості тонкі рукавиці. Повір, що це допоможе усунути суттєвий дискомфорт на руках, де пальці завдяки несильному кровообігу замерзають моментально.

Шапка має бути не парка, але й не дуже легка аби стримувати вітер, але й не давати суттєво змокріти голові. Найкраще не економити і купити спеціальну спортивну з флісовою підкладкою. Часто використовують на голову тепліші бафи. І не забу

вай закривати вуха 🙂зимовий одяг

4. Взуття – шнуруй і біжи.
Якщо рукавиці чи термобілизну Ти з легкістю можеш знайти в стокових магазинах чи секон-хендах, то зі взуттям не все так просто. Але тут економити не можна, бо вода в кросівках при морозній температурі – не найкраща мотивація пробігтись взимку ще раз. Тому розбиваємо “свинку-скарбничку” або замовляємо в Миколая бігові кросівки, шнуруємо її та отримуємо задоволення.

Як вибрати? Існує чимало критеріїв як правильно вибрати кросівки і про це читайте вже у наступній статті.

взуття
5. Почни вже.
Не очікуй температури -15, бо тоді точно не почнеш. Біжи зараз, коли легкий морозець може додати свіжості і адаптуватися до нижчих температур буде значно легше.
Одягайся правильно і #спробуй.

lu

Андрій Лузан (Характерник) спеціально для проекту #Спробуй – бігай з нами!

Цей запис опублікований в категорії Uncategorized. Дата: . Автор: Трибун Шериф.

Вгору