Дайджест «Вогні» за березень 2016

Перший весняний дайджест затягнувся, як і сам початок весни, але то не страшно — поїхали!

Відбулось

Березень почався із вишкільного напрямку: приятелі серця із Тернополя очолили команду проводу крайового вишколу виховників УПЮ число 152. Старший стрілець Перун дуже гарно зображав Бейдена Пауела втілюючи легенду вишколу — таборування учасників вишколу на острові Браунсі, де відбувся перший скаутський табір.

Вишкіл виховників у Тернополі

Цього місяця, як і попереднього, не обійшлося без Patriot Defence і #Перемога: 7 приятелів серця, включно з добровольцями, отримали кваліфікацію інструкторів з тактичної медицини: старший стрілець Черезос, стрілець Док, стрілець Вершник, десятник Кицик, булавний Табань, добр. Рафік, добр. Месут. Вони брали участь у вишколі для інструкторів з тактичної медицини, який проходив 4 дні поблизу Києва. + після вишколу маємо добровольця із числа інструкторів «Захисту Патріотів».

Вишкіл для інструкторів з тактичної медицини

Вишкіл для інструкторів з тактичної медицини

Потішили у цьому місяці і приятелі з Івано-Франківської боївки імені Юліана Дороша: вони встигнули втілити аж 2 крутих заходи:

19−20 березня вони, на чолі із стрільцем Мугалем, провели «Школу кулінарної майстерності», про який краще нехай розповідають учасники:

«На цих вихідних ми відвідали дуже крутий і пізнавальний вишкіл, організований Івано-франківськими пластунами з Ордену Залізної Остроги. Ми мали змогу відвідувати найкрутіші і найпрестижніші ресторани нашого міста. Послухати тренінги від учасників «Пекельної кухні», а також учасників «Мастер Шеф» і багато інших кваліфікованих інструкторів. Пізнали кулінарію в усіх її найцікавіших сторонах . Відвідали культуру кулінарії таких країн: Японія, Італія та Франція. Отримали досвід в приготуванні різноманітних страв таких, як суші десерти, піци та багато інших. На власні очі побачили процес приготування кавового зерна, також духм’яного борошна. Навчилися готувати каву за різних умов . На прикладі було продемонстровано приготування кави 6 способами, не обійшлося і без куштування смачних еклерів заготовлених своїми руками».

Школа кулінарної майстерності

Школа кулінарної майстерності

Школа кулінарної майстерності

Це раз. А ще в кінці місяця вони провели «Вишкіл бойових мистецтв». Кажуть, що це вже 5-й по рахунку. На порталі про це написали так:

«Два дні тренувань дали змогу відкрити учасникам світ бойових мистецтв, ознайомитись з багатьма напрямками, а саме — бокс, дзюдо, тайський бокс, рукопашний бій, джиу−джитсу, змішані єдиноборства, а також залучили інструкторів з бойової підготовки, та запропонували учасникам бойовий кросфіт (у вигляді швидкого навантаження і розуміння «вуличних бійок»).»

Вишкіл бойових мистецтв

Але найбільших зусиль цього місяця було витрачено на вишкіл, який проходять всі, хто хоче потріпити до нашого товариства…

Вишкіл добровольців ОЗО

За два дні добровольці відчули все що є в курені: «старіки», які розказують як правильно жити, і яких треба слухатись щоб не допустити «розпальцьовки» підчас голосування на Конвенті; серйозність у діях і амбіціях товариства (Павук розказував, що курінь це не тільки поржати), і жарти у сприйнятті перешкод (Колобок розказував, що таке дух куреня, і як його творять два теперішніх обличчя куреня — Перун і Шериф); дізналися, що в нас окрім розмов про високі матерії буття є ще така штука як спорт (коли «конали» підчас фізичного випробування) і лицарство (коли вчились триматися у сідлі та володіти рапірою).

За шматком піци і келихом пепсі після вишколу, провід вишколу ще раз пильно придивився до всіх тих, хто розділили з нами цих два дні, і потенційно можуть розділяти з нами ОЗО. Як хто впорався можна взнати в коменданта вишколу, і одночасно людини, яка в курені займається розвитком членства — притора булавного Куща. Він розкаже, що будемо робити далі.

Вишкіл добровольців ОЗО


Особисті здобутки

Роман Лозинський, він же Кущ, в березні розпочав активну фазу реалізації проекту «З міста в гори — веловагоном»:

«Впродовж останнього місяця активно ведуться переговори з Львівською обласною адміністрацією та Львівською залізницею щодо запуску вже цього літа велосипедного вагону, приєднаного до електрички Львів-Мукачево».

Роман Борщ, який спочатку Буряк, а тепер Док, отримав мега-поштовх по кар’єрній драбині і перебрався до Києва — буде підкорювати журналістику на телеканалі Еспресо.ТВ. Приятелі вітають, і чекають сюжетів про Орден!

Ярослава Юрчишина, точніше Лицаря ОЗО Чупринку, Верховна Рада України призначила членом конкурсної комісії з відбору кандидата на посаду директора Нацагентства з питань виявлення, розшуку та повернення корупційних активів!

Ярослав Юрчишин

А в останній день березня Кабінет Міністрів України затвердив персональний склад Комітету Української частини Комітету Українсько-Литовської Ради обміну молоддю, до складу якого ввійшов ще один Лицар Ордену — Сердюк, хоча по списках кабміну він фігурував як Юрій Юзич.


 

Ну і ще одне, не менш важливе: 3 приятелі серця впродовж 4 днів у Нідерландах разом із учнями Української Академії Лідерства намагались змінити думку місцевого населення щодо референдуму про асоціацію з Україною. То були булавний Колобок, стрілець Палій та стрілець Шелест. Кожен з них у ці дні робив надзвичайно важливу роботу для забезпечення найбутнього України на Європейській арені.

УАЛ в Нідерландах

УАЛ в Нідерландах

Відбудеться

5-10 травня відбудуться XVII всеукраїнські змагання із пішого туризму, які проводять приятелі серця і друзі. Старт цьогорічних змагань у с. Кваси, а от де фініш — читайте у Положенні змагань на їхньому сайті.

Цей запис опублікований в категорії Digest та позначений тегами . Дата: . Автор: Сергій Корольчук.

Вгору