У Львові пройшов XIX Великий Конвент

2 останніх дні осені приятелі серця куреня УСП ч.15 «Орден Залізної Остроги» ім. Святослава Завойовника провели у Львові на XIX Великому Конвенті.

На могилі Гарта, яикй загинув у боротьбі за Україну

Розпочалась рада куреня із вшанування пам’яті Гарта, який загинув у бою на Сході країни, на його могилі та відкриття Конвенту біля меморіалу воїнам УГА на Личаківському Кладовищі.

Весь збір було пронизано спогадами про події минулого року та про безпосередню участь у них приятелів серця.

«На наше покоління випала честь жити в час нового народження Української нації, наче фенікса після пострадянського періоду, — наголосив Великий Комтур Лицар Гонта. — Цього року ми взяли безпосередню участь у ключових подіях для нашої країни: боротьбі за Євроінтеграцію, Революції Гідності та Антитерористичній Операції.»

На чолі із керівником Українського Пласту лицарем Чупринкою члени куреня обговорив важливі виклики, які зараз стоять перед товариством та організацією в цілому, та про Силу Духу:

«Орден, красиві церемоніали — це все добре. Але ми повинні після Конвенту працювати вдвічі, а то і втричі ефективніше, аніж до цього,» — наголосив Чупер.

Курінь та його вихованці завжди сприймались у пластовому серидовищі як мілітаристичне середовище. Саме тому важливим питанням цьогорічного Конвенту було підняття якісного рівня всієї спеціалізації «військове пластування» та розвиток табору «Легіон».

Серед цьогорічних пластових здобутків найбільшими є проведення найчисельнішого юнацького табору «Говерля», до успішного проведення якого долучилось чимало прийтелів серця, на чолі з комендантом Стародубом, а також участь трьох гетьманських скобів, членів куреня, у організації та проведенні Крайового Вишкільного Табору.

Після кадрових сесій, дискусій та прийняття резолюцій, спрямованих на покращення діяльності куреня методом децентралізації влади, відбулось переобрання проводу.

З наснагою та вірою в свої сили товариство роз’їхалося, щоб працювати далі у службі Богові та Україні.

Перемога, або смерть!

Фото: стрілець Хом’як

Вгору